Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Bez dodatku glutaminianu monosodowego
Bez dodatku konserwantów
Zrazy wołowe
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 90 min
Porcje 4
Składniki:
700 g udźca wołowego pokrojonego w cienkie plastry
1 opakowanie przyprawy do pieczeni i mięsa duszonego Kamis
4 łyżeczki musztardy sarepskiej Kamis
8 cienkich plastrów wędzonego boczku
1 ogórek kiszony pokrojony w ćwiartki
1.5 łyżki mąki
3 łyżki oleju
2 cebule pokrojone w kostkę
1. Wołowinę rozbij bardzo cienko tłuczkiem.
2. Każdy plaster oprósz 1 łyżeczką przyprawy, posmaruj musztardą.
3. Na każdym plastrze ułóż po dwa plastry boczku, ogórek, zwiń ściśle na kształt zrazów.
4. Zrazy oprósz mąką, obsmaż na brązowy kolor na patelni, przełóż do płaskiego garnka, dodaj podsmażoną cebulę, podlej wodą, dodaj 1 łyżeczkę przyprawy do pieczeni i mięsa duszonego i duś na wolnym ogniu pod przykryciem około 90 min.
5. Podawaj z ulubiona kaszą.
Mieszanka przyprawowa do pieczeni i mięsa duszonego.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
przyprawy (czosnek, GORCZYCA biała, papryka słodka, kolendra nasiona, chili, imbir, kurkuma, ziele angielskie, owoc jałowca, pieprz czarny (0,4 %))
sól
cukier
zioła (cząber, majeranek (1 %), tymianek)
pomidory suszone
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
Dodatek MSG: Nie zawiera