Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Dzięki starannie dobranym składnikom panier nadaje mięsom niepowtarzalny smak, aromat i wygląd.
Jest bardzo wygodny w zastosowaniu, pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.
Potrzebujesz tylko:
- kawałki mięsa (najlepiej wieprzowego)
- mleko lub wodę
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Przygotuj: 450 g mięsa (najlepiej wieprzowego), mleko lub wodę, olej do smażenia.
1. Pokrój umyte mięso i lekko rozbij tłuczkiem, formując kotlety.
2. Zwilż mięso w mleku lub wodzie.
3. Obtocz zwilżone mięso dokładnie w panierze.
4. Usmaż opanierowane mięso na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru.
Panier z przyprawami do mięs.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten (
żyto),
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
mąka pszenna
czosnek
woda
sól
przyprawy (4,8 %): papryka słodka, pieprz czarny, kozieradka, nasiona kolendry, ziele angielskie, liść laurowy, kminek
cebula
jaja w proszku
drożdże
ekstrakt z papryki
majeranek
bazylia
cząber
natka pietruszki
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, żyto, soja
Zawiera: jaja, pszenica
Drożdże: Zawiera
| 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 1602 kJ / 379 kcal |
Tłuszcz | 3,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 69 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Białko | 15 g |
Sól | 7,5 g |
Wymiar liczbowy: 90
sposób na chrupiące danie!
wystarcza na: 450 g mięsa
Rozmiar opakowania: 90
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833