Podstawowy sposób użycia: Dodaj 1 łyżeczkę (5 g) Przyprawy do mięs na każde 100 g przygotowywanego mięsa. Serwuj z pieczonymi warzywami (2 ziemniaki, 2 marchewki, 1/3 selera) na porcję.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska!
Doskonały smak lezy w naszej Naturze. W skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła lub przyprawy uprawiane w naturalnych warunkach. Zbieramy je wtedy, gdy są odpowiednio dojrzałe, i suszymy tak, by zachowac ich naturalny smak i aromat.
Aromatyczny schab z piekarnika
Składniki:
- 1 kg schabu środkowego
- 80 ml oleju roślinnego
- 2 łyżki musztardy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- 4 łyżki Przyprawy do mięs
Sposób przygotowania:
1) Schab oczyść z błon, natrzyj marynatą przygotowaną z połączenia Przyprawy do mięs, posiekanego czosnku, majeranku, musztardy i oleju. Pozostaw w chłodnym miejscu na co najmniej parę godzin.
2) Mięso obsmaż na patelni z obu stron, zawiń w folię aluminiową i piecz w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez około 50 minut. Tak upieczone mięso będzie idealnie soczyste oraz aromatyczne.
Wskazówka: Dla uatrakcyjnienia przepisu schab można nafaszerować np. suszoną śliwką.
Czas pieczenia zależy od grubości schabu i może się nieco wydłużyć jeśli przekrój mięsa będzie większy niż 10 cm.
Przyprawa do mięs.
Może zawierać inne zboża zawierające gluten, seler, jaja, gorczycę i soję.
1 porcja = 5 g przyprawy. Opakowanie pozwala na przygotowanie 15 porcji.