Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Dzięki starannie dobranym składnikom panier nadaje mięsom niepowtarzalny smak, aromat i wygląd.
Jest bardzo wygodny w zastosowaniu, pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.
Potrzebujesz tylko:
- filet lub kawałki kurczaka
- mleko lub wodę
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Przygotuj: 450 g filetu lub kawałków kurczaka, mleko lub wodę, olej do smażenia.
1. Pokrój na kotlety umyty filet lub przygotuj umyte kawałki. Udka i podudzia ugotuj przed panierowaniem.
2. Zwilż mięso w mleku lub wodzie.
3. Obtocz zwilżone mięso dokładnie w panierze.
4. Usmaż opanierowane mięso na rozgrzanym oleju do uzyskania złocistego koloru.
Panier z przyprawami do drobiu.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten (
żyto),
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.
mąka pszenna
cebula
woda
sól
przyprawy (4,2 %): kozieradka, kmin rzymski, nasiona kolendry, cynamon, kminek, imbir, goździk, pieprz czarny
jaja w proszku
drożdże
ekstrakt z papryki
majeranek
bazylia
cząber
natka pietruszki
czosnek
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, żyto, soja
Zawiera: jaja, pszenica
Drożdże: Zawiera
| 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 1616 kJ / 382 kcal |
Tłuszcz | 3,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 4,5 g |
Białko | 14 g |
Sól | 6,8 g |
Wymiar liczbowy: 90
sposób na chrupiące danie!
wystarcza na: 450 g mięsa
Rozmiar opakowania: 90
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833