Jest to produkt mleczny uzyskiwany przez odparowanie z pełnego mleka krowiego prawie całej wody. Jest doskonałym składnikiem domowych wypieków deserów, lodów oraz mlecznych koktajli.
Jednostka miary | szt. |
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 32 g
Wartość energetyczna kcal: 499 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2085 kJ
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 26 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Zawartość węglowodanów: 38 g
Cukry: 38 g
Zawartość białek: 26 g
Zawartość soli: 0,90 g
Wprowadziłem wartości odżywcze: Wszystkie prawnie wymagane wartości odżywcze zostały zadeklarowane
Rodzaj: Mleko surowe
Typ produktu: Pasteryzowany, W proszku
Przeznaczenie: Produkt nie jest przezanczony do spożycia dla niemowląt poniżej 12 miesiąca życia
Składniki: mleko pasteryzowane
Zawartość tłuszczu: 26 g/100g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Okres przydatności do spożycia: 170 dni (dzień)
Temperatura przechowywania min - max: poniżej 20 °C
Produkt zmiennowagowy: Nie
Zawartość netto: 500 g
Technika utrwalenia: suszenie, pasteryzacja
Oświadczenie o poprawności danych: Produkt nie posiada oświadczeń żywieniowych
Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Siedlcach
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Siedlcach
Kazimierzowska 7
08-110 Siedlce
Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane