Na oleju orzechów włoskich virgin nie należy podgrzewać ani smażyć potraw.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Oleje Świata
Pełnia smaku i aromatu
Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych orzechów włoskich. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych omega-3 oraz delikatnym orzechowym smakiem. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno. Olej z orzechów włoskich charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-3 i omega-6. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Olej z orzechów włoskich.
Składniki: olej z orzechów włoskich (Juglans regia) virgin
| Wartość odżywcza 100 ml: |
---|
Wartość energetyczna (energia) | 3407 kJ / 829 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 92 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 8,6 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 18 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 65 g |
Węglowodany, w tym: | 0 g |
cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Omega-3 (kwas alfa-linolenowy) | 10 g |
Omega-6 (kwas linolowy) | 55 g |
Omega-9 (kwas oleinowy) | 17 g |
Wymiar liczbowy: 0.25
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce lub kraj pochodzenia: A - UE, B - USA.
doskonały do potraw na zimno
wysoka zawartość omega-3
Rozmiar opakowania: 0,25
Jednostka (tekst opisowy): l
Producent: Oleofarm Sp. z o.o.
Oleofarm Sp. z o.o.,
ul. Mokronoska 8,
52-407 Wrocław
tel. 71 316 94 55,
www.oleofarm.pl