Na oleju lnianym tłoczonym na zimno nie należy podgrzewać ani smażyć potraw.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad.
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Oleje Świata
Pełnia smaku i aromatu
Olej lniany tłoczony na zimno powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu metodą tłoczenia na zimno. Olej ten jest źródłem kwasów tłuszczowych omega-3, ma złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. Olej lniany charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi [jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi]. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Firma posiada certyfikaty TÜV Nord
ISO 9001
ISO 22000
Olej lniany tłoczony na zimno