Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Muffinka Morelowa - Bezglutenowa babeczka z nadzieniem morelowym.
Może zawierać:
gorczycę, nasiona
sezamu, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy.
ciasto biszkoptowe (87 %): masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), cukier, skrobia (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana), mąka ryżowa, błonnik: ziemniaczany, z babki jajowatej (Plantago ovata); emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancje spulchniające: węglany sodu, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja konserwująca: propionian wapnia, aromat
nadzienie morelowe (13 %): cukier, przecier morelowy (35 %), woda, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: jaja
Może zawierać: mleko, gorczyca, orzechy, orzeszki ziemne, sezam
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Zawiera
| Wartość odżywcza: 100 g |
---|
Wartość energetyczna: | 1729 kJ / 414 kcal |
Tłuszcz: | 23 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 2,8 g |
Węglowodany: | 46 g |
w tym cukry: | 28 g |
Błonnik: | 1,8 g |
Białko: | 4,8 g |
Sól: | 0,19 g |
Wymiar liczbowy: 60
Cechy: Laur Konsumenta 2024
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: BEZGLUTEN Sp. z o.o.
BEZGLUTEN Sp. z o.o.,
Posądza 128,
32-104 Koniusza,
tel. +48 12 626 58 08,
+48 12 626 38 88,
www.bezgluten.com