Przechowywać w suchym miejscu.
Ryż basmati to wyjątkowo aromatyczny gatunek ryżu, rosnący u podnóża Himalajów, uznawany za najlepszy ryż na świecie. Po ugotowaniu jego ziarenka są białe i sypkie. Znakomicie smakuje z daniami smażonymi i sałatkami.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Ryż biały długi
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Kurczak w orientalnym sosie
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 50 minut.
Składniki: 3 filety z kurczaka, 2 czerwone papryki, 1-2 cm imbiru, duża cebula, 3 ząbki czosnku, masło 35 g, kostka rosołowa drobiowa, puszka krojonych pomidorów, śmietana 18% 100 ml, przecier pomidorowy 100 g, 1-2 łyżeczki curry, pół łyżeczki pieprzu cayenne, 2 łyżki octu winnego, sól.
Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno kroimy. Czosnek i imbir przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy cebulę, czosnek i imbir. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy curry i pieprz cayenne. Mieszamy i dolewamy ocet winny. Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie, wlewamy na patelnię, a następnie dodajemy śmietanę, pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotujemy przez kilka minut. Mięso i czerwoną paprykę kroimy w kostkę, solimy, podsmażamy na osobnej patelni. Następnie dodajemy do sosu i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Potrawę podajemy z ryżem.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Ryż basmati
Produkt może zawierać gluten