Najlepiej spożyć przed końcem: miesiąc, rok. Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18°C (w tym przez konsumenta) do daty na boku opakowania. Produkt głęboko mrożony. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia!
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Pizza z salami i chorizo, głęboko mrożona.
Możliwa obecność:
SOJA,
GORCZYCA.
mąka PSZENNA
woda
10 % SER EDAMSKI
5,2 % salami chorizo (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, dekstroza, przyprawy, ekstrakty przypraw, cukier, przeciwutleniacze (askorbinian sodu, ekstrakty z rozmarynu), stabilizator (azotyn sodu))
4,4 % salami (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przeciwutleniacze (ekstrakty z rozmarynu, askorbinían sodu), przyprawy, dekstroza, ekstrakty przypraw, aromat, stabilizator (azotyn sodu))
4,2 % koncentrat pomidorowy
cebula czerwona
papryka czerwona
drożdże piekarskie
tłuszcz palmowy
cukier
olej rzepakowy
suszony zakwas PSZENNY (produkty przemiału PSZENICY, słód PSZENNY)
sól
bazylia
ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym)
substancja zagęszczająca (guma guar)
przyprawy
skrobia modyfikowana
regulator kwasowości (fosforan monowapniowy)
pietruszka
środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy)
aromat
barwnik (karoteny)
Zawiera: jęczmień, mleko, pszenica
Może zawierać: gorczyca, soja
Przeciwutleniacze: Zawiera
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 Pizza (= 320 g) | %* |
---|
Wartość energetyczna | 1113 kJ/265 kcal | 3562 kJ/848 kcal | 42 % |
Tłuszcz | 9.7 g | 31 g | 44 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4.6 g | 15 g | 75 % |
Węglowodany | 34 g | 109 g | 42 % |
w tym cukry | 4.2 g | 13 g | 14 % |
Błonnik | 2.0 g | 6.3 g | |
Białko | 9.6 g | 31 g | 62 % |
Sól | 1.2 g | 3.9 g | 65 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 320
Rozmiar opakowania: 320
Jednostka (tekst opisowy): g
Piec w piekarniku: Piekarnik dobrze nagrzać: elektryczny/gazowy 200°C. Produkt przechowywać zamrożony do czasu przygotowania. Usunąć folię. Zamrożoną pizzę piec na kratce na środkowym poziomie piekarnika. Czas pieczenia: 13-16 minut, zależnie od piekarnika. Piec do czasu rozpuszczenia sera i zarumienienia brzegów. Przed spożyciem upewnić się, że produkt jest całkowicie upieczony. Od postaci zamrożonej
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001