Gotowa do spożycia:
- dodaj do jogurtu, mleka lub napoju roślinnego,
- dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań,
- możesz również chrupać prosto z paczki
Przechowywać w suchym miejscu szczelnie zamknięte.
Co dobrego w pszenicy z melasą i migdałami?
Magnez
przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Żelazo
pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i transporcie tlenu w organizmie
Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 30 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia.
Dobra Kaloria to rodzina produktów, w których możesz znaleźć cenne wartości odżywcze dla Twojego organizmu takie jak białko, witaminy, błonnik, mikro i makroelementy.
Polska Firma Rodzinna
Zrób z nami: Kremowy deser
1. Wsyp do 4 pucharków po 2-3 łyżki pszenicy z melasą i migdałami.
2. Wymieszaj 250 g serka mascarpone, 200 g mleka kokosowego (gęstą część), 1 łyżkę miodu, 40 g mielonych migdałów, 80 g pszenicy z melasą i migdałami.
3. Nałóż masę do pucharków i schłodź w lodówce.
4. Posyp schłodzony deser kakao. Możesz dodać również świeże owoce np. maliny, banany.
więcej przepisów znajdziesz na dobrakaloria.pl
Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami