Gotowa do spożycia:
- dodaj do jogurtu, mleka lub napoju roślinnego,
- dodaj do naleśników, ciasta oraz innych dań,
- możesz również chrupać prosto z paczki
Przechowywać w suchym miejscu szczelnie zamknięte.
Co dobrego w jaglance miodem?
Magnez
pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego.
Żelazo
pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Powyższe efekty zdrowotne można osiągnąć spożywając co najmniej 45 g produktu dziennie. Znaczenie ma także zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia.
Dobra Kaloria to rodzina produktów, w których możesz znaleźć cenne wartości odżywcze dla Twojego organizmu takie jak białko, witaminy, błonnik, mikro i makroelementy.
Polska Firma Rodzinna
Zrób z nami: Ciasteczka
1. Rozgnieć obranego banana widelcem w misce.
2. Dodaj 1 jajko, 50 g mąki ryżowej, 50 g mielonych migdałów, 40 g oleju kokosowego.
3. Wymieszaj do uzyskania jednolitej masy a następnie dodaj 40 g jaglanki z miodem i połącz w całość.
4. Uformuj okrągłe ciasteczka z wgłębieniem, do którego nałóż niewielką ilość powideł. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Upiecz 15 minut w temp. 180°C dół-góra.
więcej przepisów znajdziesz na dobrakaloria.pl
Jaglanka z miodem