580 ml
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zawartość puszki przełożyć do plastikowego pojemnika. Przechowywać w lodówce maksymalnie 3 dni.
Sandra
smaki świata z przepełnionych słońcem regionów upraw
Odwrócony muffin ananasowy
Składniki
1/2 puszki ananasa
100 g masła
100 g cukru
90 g mąki pszennej
2 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli
Sposób przygotowania
Kawałki ananasa podsmażyć na odrobinie masła z dwoma łyżkami cukru i odrobiną soku, aż lekko się skartelizuje. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i na dnie ułożyć kawałki ananasa. Do miski wsypać, mąkę, sól i proszek do pieczenia i wymieszaj. W oddzielnym naczyniu utrzeć masło, cukier i żółtka. Po uzyskaniu gładkiej konsystencji dodaj suchą mieszankę. Całość połącz. Nałóż do połowy foremki. Piecz w temperaturze 175°C przez około 25 min. Do podania obróć.
Sprawdzone przepisy
Wejdź na smacznego.p, a odnajdziesz jeszcze więcej przepisów!
Ananas kostka w syropie.