Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Marynowane płaty śledziowe ze skórą w zalewie octowej. Zawiera cukry i substancję słodzącą.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten.
marynowane płaty ze śledzia atlantyckiego 45% (Clupea harengus)* [śledź, sól, regulator kwasowości: kwas octowy]
woda
cebula marynowana 7,5%
marchew gotowana 5%
ocet spirytusowy
papryka konserwowa
sól
ziarna gorczycy
regulatory kwasowości: kwas octowy, octany sodu
dekstroza
cukier
substancja słodząca: sacharyny
aromaty naturalne
*Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), w Morzu Norweskim (2), w Morzu Celtyckim (3), w Skagerrak i Kattegat (8), w Morzu Irlandzkim (11), w Morzu Bałtyckim (13) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B), sieci skrzelowych i podobnych (C).
Może zawierać: zboża zawierające gluten
Zawiera: ryba, gorczyca
Substancje słodzące: Zawiera
| w 100 g produktu po odsączeniu: |
---|
Wartość energetyczna: | 552 kJ/132 kcal |
Tłuszcz: | 8,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,8 g |
Węglowodany: | 1,5 g |
w tym cukry: | 0,4 g |
Białko: | 11,8 g |
Sól: | 3,3 g |
Możliwe naturalne odchylenia | |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 7
Wymiar liczbowy: 400
Masa po odsączeniu: 230
Metoda połowu ryb: za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B), sieci skrzelowych i podobnych (C)
Tekst dowolny o pochodzeniu: *Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), w Morzu Norweskim (2), w Morzu Celtyckim (3), w Skagerrak i Kattegat (8), w Morzu Irlandzkim (11), w Morzu Bałtyckim (13). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i kategorii narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia.
Cechy: 100% dziko żyjąca ryba
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska