Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii na wieczku. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Klasyczny sos pesto wyprodukowany we Włoszech. Nasze pesto alla Genovese to smak i zapach świeżej bazylii w połączeniu z aromatem oryginalnego włoskiego sera. Smakuje najlepiej ze świeżo ugotowanym, gorącym makaronem, z chrupkim pieczywem oraz podany na desce serów.
Sos pesto zielone na bazie bazylii.
Może zawierać
inne orzechy, orzeszki ziemne, ryby, seler, soję, sezam i siarczyny.Produkt włoski
bazylia 38 %
olej słonecznikowy
oliwa z oliwek 11 %
orzechy nerkowca 5 %
ser twardy 4,7 % (mleko, sól, lizozym z jaja, podpuszczka)
jogurt
naturalny aromat
sól
cukier
ser owczy Pecorino Romano ChNP* 1,3 %
orzeszki piniowe 1 %
czosnek
regulator kwasowości: kwas mlekowy
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
*Chroniona Nazwa Pochodzenia
Może zawierać: migdały, orzechy brazylijskie, seler, ryba, orzechy laskowe, orzechy makadamia / orzechy queensland, orzechy, orzeszki ziemne, orzeszki pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, sezam, soja, dwutlenek siarki / siarczyny, orzechy włoskie
Zawiera: orzechy nerkowca, jaja, mleko
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
Energia: | 1083 kJ / 263 kcal |
Tłuszcz: | 26 g |
w tym kwasy nasycone: | 3,7 g |
Węglowodany: | 2,1 g |
w tym cukry: | 1,4 g |
Błonnik: | 2,3 g |
Białko: | 3,7 g |
Sól: | 2,1 g |
Trwałość po otwarciu: 3 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 190
produkt bezglutenowy
produkt włoski
Rozmiar opakowania: 190
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Develey Polska Sp. z o.o.
ul. Batalionu Platerówek 3,
03-308 Warszawa