Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Soljanka rybna
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 35 min
Porcje 6
Składniki:
1 duża cebula pokrojona w kostkę
300 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę
½ pęczka włoszczyzny pokrojonej w plastry
50 g masła
1,2 l gorącej wody
5 liści laurowych Kamis
1 puszka krojonych pomidorów
3 duże ogórki kiszone pokrojone w plasterki
500 g filetów z ryb słodkowodnych pokrojonych w kawałki (np. sandacza)
1 łyżka koperku suszonego Kamis
2 łyżki suszonych pomidorów z oliwkami Kamis
sól, pieprz do smaku
1. Cebulę, ziemniaki i włoszczyznę podsmaż na maśle, podlej wodą, dodaj liście laurowe, gotuj ok. 20 min.
2. Dodaj pomidory, ogórki, kawałki ryb, koper, suszone pomidory, gotuj jeszcze 15 min, dopraw do smaku pieprzem i solą.
3. Możesz podawać z kwaśną śmietaną i plastrem cytryny.
Liście laurowe suszone.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.