Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Empanadas z kurczakiem
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 20 min
Porcje 4
Składniki:
1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
1 mała cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju
½ czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
1 duży pomidor obrany ze skóry i pokrojony w kostkę
1½ łyżki papryki słodkiej Kamis
1 łyżeczka liści kolendry Kamis
1 łyżeczka kminu rzymskiego Kamis
50 g startego żółtego sera sól, pieprz do smaku
2 opakowania ciasta francuskiego
1 jajko
1. Kurczaka i cebulę podsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj paprykę, pomidory, przyprawy, wymieszaj, smaż 4 min.
2. Gdy farsz ostygnie, dodaj ser żółty, dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Z ciasta wycinaj krążki o średnicy ok. 10 cm, ułóż na nich farsz, zlep podobnie jak pierogi.
4. Blachę do piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, ułóż empanadas, posmaruj rozkłóconym jajkiem, piecz ok. 20 min w temperaturze 195 °C.
5. Podawaj z kwaśną śmietaną lub guacamole.
Papryka słodka mielona.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zapakowano w Polsce