FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Szpinakowe naleśniki z boczniakami
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 20 min
Porcje 4
Składniki:
Ciasto:
100 g szpinaku
3 jaja
300 ml mleka
200 ml wody gazowanej
250 g mąki
Szczypta soli
Farsz:
1 cebula pokrojona w piórka
2 łyżki oleju
500 g boczniaków
1 marchew starta na grubej tarce
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki papryki wędzonej Kamis
½ łyżeczki chili Kamis
3 łyżeczki cząbru kamis
Sól, pieprz do smaku
1. Szpinak podsmaż na patelni przez 2-3 min., dokładnie odciśnij.
2. Jaja, mleko, wodę, mąkę, sól dokładnie wymieszaj, zmiksuj na gładkie ciasto, na koniec dodaj szpinak i zmiksuj blenderem.
3. W płaskim garnku podsmaż cebulę, dodaj pokrojone w grube paski boczniaki, marchew, podlej wodą, duś pod przykryciem ok. 20 min. w połowie tego czasu dodaj koncentrat i przyprawy.
4. W tym samym czasie usmaż naleśniki, nadziewaj je farszem, zawijaj na kształt krokietów.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zapakowano w Polsce