Produkt przed spienianiem należy schłodzić w lodówce. Przed otwarciem dobrze wstrząsnąć. Spieniać do temperatury nie wyższej niż 65 °C. Nie spieniać ponownie. Może być używany na gorąco lub na zimno, nadaje się do przygotowania różnych rodzajów kawy.
Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od +1 °C do +7 °C, nie dłużej niż 5 dni.
Doskonale się pieni
 Źródło witamin B2 i D2 
 100 % roślinny 
 Naturalnie nie zawiera laktozy 
 Masz ochotę na pyszne cappuccino? A może chodzi Ci po głowie subtelne latte macchiato z delikatną pianką? W takim połączeniu nie może zabraknąć napoju owsiano-sojowego Alpro Barista o smaku karmelowym! Produkujemy go w 100 % na bazie roślin, dzięki czemu nie zawiera laktozy. Stanowi źródło wapnia i witamin D2, B2. A jak cudownie się pieni! To nasza roślinna alternatywa dla mleka. Dodaj ją do swojej ulubionej kawy i rozpocznij dzień ze smakiem!
Alpro. Roślinnie, zawsze pysznie!
Napój owsiano-sojowy o smaku karmelowym, z wapniem i witaminami.
Naturalnie nie zawiera laktozy. baza owsiana (63 %) (woda, owies (4,7 %))
baza sojowa (32 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (2,1 %))
olej słonecznikowy
cukier
wapń
regulator kwasowości (fosforany potasu)
sól morska
aromaty
witaminy B2, D2
Nie zawiera: mleko
Zawiera: owies, soja
Smaki / Aromaty: Zawiera
 | Wartość odżywcza w 100 ml | 
|---|
| Energia | 207 kJ / 50 kcal | 
| Tłuszcz | 2,8 g | 
| w tym kwasy nasycone | 0,4 g | 
| Węglowodany | 5,2 g | 
| w tym cukry | 4,5 g | 
| Błonnik | 0,1 g | 
| Białko | 0,8 g | 
| Sól | 0,11 g | 
| Witaminy: |  | 
| - D2 | 0,75 µg* | 
| - ryboflawina (B2) | 0,21 mg* | 
| Składniki mineralne: |  | 
| - wapń | 120 mg* | 
| * = 15 % referencyjnych wartości spożycia |  | 
 Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 25
Trwałość po otwarciu: 5 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 750
Rozmiar opakowania: 750
Jednostka (tekst opisowy): ml
 Producent: Danone Sp. z o.o.
 Danone sp. z o.o.
 ul. Bobrowiecka 8
 00-728 Warszawa
 www.danone.pl
 Infolinia 801 33 11 33