Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Jak zapobiec przywieraniu potraw do patelni podczas smażenia?
Przed smażeniem, na suchej patelni upraż sól, następnie przetrzyj patelnię papierowym ręcznikiem i dopiero potem nalej i rozgrzej olej, na którym smażone będą potrawy. Jest to szczególnie pomocne w przypadku smażenia placków ziemniaczanych, jajek sadzonych, omletów, mięs czy ryb.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
DoradcaSmaku.pl
Sól kamienna naturalnego pochodzenia*
Sól kamienna spożywcza jest doskonała do gotowania oraz przyprawiania potraw. Używa się jej do konserwowania żywności już od najdawniejszych czasów.
*Jest produktem naturalnego pochodzenia, o wysokim stopniu czystości, wydobywanym w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 mln lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na swoje naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową.
Oferując sól kamienną, Prymat stawia na sól naturalnego pochodzenia.
Sól kamienna jodowana.
Produkt może zawierać:
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.