Przechowywać w temperaturze: +2°C /+8°C
Mozzarellę Jäger wyróżnia elastyczna konsystencja i subtelny smak, który doskonale komponuje się z pomidorami, bazylią, oliwkami czy kaparami. Smak można podkreślić dodając oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Mozzarella to nieodłączny dodatek do pizzy, makaronów, dań zapiekanych i sałatek.
Polecamy proste i szybkie przepisy:
Oryginalna włoska sałatka Caprese
Składniki: 250 g mozzarelli Jäger, 2 pomidory, świeża bazylia, 2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz, sól, oregano.
Pomidory pokroić w plasterki. Mozzarellę odsączyć, pokroić w plastry i razem z pomidorami ułożyć na przemian na talerzu. Z oliwy, soli, pieprzu i oregano przygotować sos. Polać nim pomidory i mozzarellę. Udekorować bazylią.
Szybkie kanapki z Mozzarellą:
Składniki: 2 opakowania mozzarelli Jäger, masło, 2 dojrzałe pomidory, 8 kromek ulubionego pieczywa, bazylia suszona, bazylia świeża, oliwki czarne i zielone, zielona sałata, sól.
Mozzarellę i pomidory pokroić w plastry. Chleb posmarować masłem, ułożyć liście sałaty i plaster mozzarelli. Na wierzchu położyć plaster pomidora. Przyprawić solą i suszoną bazylią. Na pomidorach położyć pokrojone oliwki i udekorować świeżą bazylią.
Życzymy smacznego!
Ser Mozzarella w solance
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 200
Masa po odsączeniu: 125
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Niemczech.
Rozmiar opakowania: 125
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: P.P.H. Temar Sp. z o.o. Sp.k.
Wyprodukowano dla:
P.P.H. Temar Sp. z o.o. sp.k.,
ul. Tartaczna 34
40-749, Katowice
www.temar.pl
Facebook: swiatserówtemar