Przechowywać w suchym miejscu.
Fasola biała drobna jest znakomitym źródłem białka. Idealnie sprawdza się jako dodatek do wielu tradycyjnych dań, nie tylko polskiej kuchni, nadając im charakterystyczny smak i aromat.
Sałatka fasolowa
Składniki dla 6 osób, czas przygotowania 30 minut (nie uwzględnia czasu namaczania fasoli).
Składniki: 800 g fasoli białej drobnej, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki octu winnego, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 główka sałaty, sól, pieprz, pęczek zielonej pietruszki, pomidory do przybrania.
Przygotowanie: Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z octem i oliwą z oliwek, dodać sól i pieprz. Tak przygotowaną zaprawą zalać ugotowaną fasolę białą drobną i pozostawić na 10 minut. Następnie dodać pokrojoną natkę pietruszki i wymieszać. Liśćmi sałaty wyłożyć talerze i nakładać porcje sałatki według uznania. Przybrać natką pietruszki i pomidorami.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Fasola biała drobna
Produkt może zawierać gluten.