Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.
Sposób przygotowania:
Ciasto pokroić na plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy ok. 2 cm. Piec w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez ok. 12 minut. Ciasto można również rozwałkować do grubości ok. 0,5 cm i powykrawać wybrane kształty za pomocą foremek. Czas pieczenia uzależniony jest od rodzaju piekarnika. Smacznego!
Należy spożyć do/numer partii: patrz nadruk z boku opakowania.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.
Zużyć zaraz po otwarciu.
Ciasto na pierniki. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Może zawierać
jaja i
mleko.
Wyprodukowano w Niemczech
mąka pszenna
cukier
syrop z buraka cukrowego
tłuszcz palmowy
migdały
woda
olej rzepakowy
aromat z owoców
przyprawy
substancja spulchniająca (węglany potasu)
Zawiera: migdały, pszenica
Może zawierać: jaja, mleko
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g |
|---|
| Wartość energetyczna | 1841 kJ / 439 kcal |
| Tłuszcz | 20 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,8 g |
| Węglowodany | 57 g |
| w tym cukry | 23 g |
| Błonnik | 3,5 g |
| Białko | 6,1 g |
| Sól | 0,25 g |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 250
Cechy: doskonałe do świątecznych wypieków
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl