Opływ serwatki jest charakterystyczny dla naturalnych produktów fermentowanych tradycyjnie dojrzewających
Przechowywać w temperaturze. od +2 °C do +8 °C.
Jogurt naturalny.
mleko pełne pasteryzowane
śmietanka pasteryzowana
mleko w proszku odtłuszczone
białka mleka
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Zawiera: mleko
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 489 kJ / 118 kcal |
Tłuszcz | 9,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,4 g |
Węglowodany | 5,0 g |
w tym cukry | 5,0 g |
Białko | 4,2 g |
Sól | 0,15 g |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 340
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
doskonały jogurt od Maluty
z przewagą mleka z gospodarstw z wypasem pastwiskowym*
*więcej na www.maluta.pl
Rozmiar opakowania: 340
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
ul. Warszawska 41
82-100 Nowy Dwór Gdański
tel. 55 247 24 61
www.maluta.pl