Najlepiej spożyć przed / nr partii: nadruk obok etykiety.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Polska Firma Rodzinna
Ciasto drożdżowe z nadzieniem makowym i kruszonką, pasteryzowane.
Produkt może zawierać
soję, nasiona
sezamu,
orzeszki arachidowe.
nadzienie makowe 59,3 % [mąk niebieski parzony 35,4 %*, woda, cukier, skórka pomarańczowa kandyzowana 6,7 %*, syrop glukozowy (z pszenicy), rodzynki 2,9 %*, powidło śliwkowe 2,7 %* (przecier śliwkowy, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat), skrobia modyfikowana, mąka pszenna, serwatka w proszku (z mleka), cukier inwertowany, mleko w proszku pełne, olej rzepakowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, masa jajowa, masło, aromaty, barwnik: karoteny; sól]
mąka pszenna
cukier
olej rzepakowy
woda
masa jajowa
masło 1,2 %
serwatka w proszku (z mleka)
drożdże
sól
białka mleka
barwnik: karoteny
aromat
*-zawartość w nadzieniu
Zawiera: jaja, mleko, pszenica
Może zawierać: orzeszki ziemne, sezam, soja
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Nie zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Zawiera
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1350 kJ / 321 kcal |
Tłuszcz | 9,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g |
Węglowodany | 51 g |
w tym cukry | 28 g |
Błonnik | 3,6 g |
Białko | 6,1 g |
Sól | 0,2 g |
Trwałość po otwarciu: 3 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 450
Cechy: bez substancji konserwujących
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Piekarnia Oskroba S.A.
Piekarnia Oskroba S.A.
05-340 Kołbiel
Człekówka 90
www.oskroba.pl