Jedna porcja (kromka) ok. 30 g zawiera: kcal 103 5% , tłuszcz 3,6 g 5%, kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g 2%, cukry 5,5 g 6%, sól 0,06 g 1%
% RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Strucla drożdżowa z nadzieniem makowym.
Produkt może zawierać śladowe ilości soi. nadzienie (mak 12,9%, woda, syrop glukozowy (z pszenicy), rodzynki, skrobia modyfikowana, serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku)
mąka pszenna
cukier
olej rzepakowy
woda
jaja
serwatka w proszku (z mleka)
masło 1%
drożdze
sól
karoteny - barwnik
aromat
Zawiera: produkty mleczarskie, jaja, mleko, pszenica
Może zawierać: soja
Sztuczne konserwanty: Nie zawiera
| 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 344 kcal / 1445 kJ |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Węglowodany | 49 g |
w tym cukry | 18 g |
Białko | 7,6 g |
Sól | 0,2 g |
Wymiar liczbowy: 450
bez konserwantów
z dodatkiem masła
bez tłuszczów utwardzonych
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 15 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Produkt zawiera ok. 15 sugerowanych porcji.
Producent: Piekarnia Oskroba S.A.
Piekarnia Oskroba S.A.
05-340 Kolbiel
Człekówka 90
www.oskroba.pl