Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Ciasto drożdżowe z nadzieniem śliwkowym.
mąka pszenna
nadzienie śliwkowe 34,6% (powidła śliwkowe 21,6% (przecier śliwkowy, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat), owoce śliwek 10,8%, cukier, skrobia modyfikowana)
cukier
olej rzepakowy
masa jajowa
serwatka w proszku (z mleka)
masło 1%
drożdże
sól
woda
barwnik - karoteny
aromat
Zawiera: jaja, mleko, pszenica
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1330 kJ/315 kcal |
Tłuszcz | 7,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
Węglowodany | 55 g |
w tym cukry | 23 g |
Białko | 5,7 g |
Sól | 0,23 g |
Wymiar liczbowy: 450
bez substancji konserwujących
z dodatkiem masła
bez tłuszczów utwardzonych
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 15 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Produkt zawiera ok. 15 sugerowanych porcji.
Producent: Piekarnia Oskroba S.A.
Piekarnia Oskroba S.A.
05-340 Kołbiel,
Człekówka 90,
www.oskroba.pl