Jedna porcja (kromka) ok. 30 g zawiera: kcal 100 5%, tłuszcz 3,7 g 5%, kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g 2%, cukier 4,7 g 5%, sól 0,07 g 1%
% RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu zaleca się spożyć w ciągu 3 dni.
Strucla drożdżowa z nadzieniem jabłkowym.
Produkt może zawierać śladowe ilości
soi.
mąka pszenna
nadzienie (jabłko prażone 31,3%, cukier, skrobia modyfikowana, cynamon)
olej rzepakowy
cukier
jaja
serwatka w proszku (z mleka)
masło 1%
drożdże
sól
woda
karoteny - barwnik
aromat
Zawiera: produkty mleczarskie, jaja, mleko, pszenica
Sztuczne konserwanty: Nie zawiera
| 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 334 kcal / 1403 kJ |
Tłuszcz | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g |
Węglowodany | 49 g |
w tym cukry | 16 g |
Białko | 5,8 g |
Sól | 0,24 g |
Wymiar liczbowy: 450
z dodatkiem masła
bez tłuszczów utwardzonych
bez konserwantów
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 15 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Produkt zawiera ok. 15 sugerowanych porcji.
Producent: Piekarnia Oskroba S.A.
Piekarnia Oskroba S.A.
05-340 Kołbiel
Człekówka 90
www.oskroba.pl