Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii z tyłu opakowania. Przechowywać w suchym miejscu.
Sól warzona alpejska powstaje w warzelniach poprzez oczyszczenie soli kamiennej pochodzącej z gór Salzkammergut w Austrii.
Sól alpejska idealnie nadaje się do solniczek oraz gotowania.
Sól warzona, drobnoziarnista, jodowana, alpejska.
Kraj pochodzenia: Austria
NaCl - min. 99 %
substancja wzbogacająca: KIO₃ - jodan potasu
substancja przeciwzbrylająca - E 535 - max. 10 mg/kg
100 g soli zawiera 3,9 mg ± 1,3 mg jodanu potasu
| Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|
Wartość energetyczna | 0 kJ / 0 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 98,3 g |
Składniki mineralne | |
Jod | 2310 µg / 1540 %* |
*% Dziennej referencyjnej wartości spożycia. | |
Wymiar liczbowy: 660
Cechy: doskonała do solniczek
Rozmiar opakowania: 660
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Cenos Sp. z o.o.
CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl