Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 717 kJ 172 kcal 9%*
w 100 g: 1433 kJ/343 kcal
% RWS*
Masa netto 500 g przy wilgotności produktu ok. 19%.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu przy względnej wilgotności powietrza 60 - 75% i temperaturze 20°C.
Otrzymywana jest przez mechaniczne oddzielenie ziarenek skrobi od pozostałych części składowych ziemniaka. Gotowy produkt to biały proszek bez smaku i zapachu, o krystalicznie lśniącym połysku.
Używana jest do wypieku ciast, zagęszczania zup i sosów, przyrządzania kisieli, budyniu, pyz, klusek ziemniaczanych, a także krochmalenia tkanin.
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Mąka ziemniaczana.
Min. wilgotność %: 60
Maks. wilgotność %: 75
Wymiar liczbowy: 500
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce.
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Jedno opakowanie 0,5 kg zawiera 10 porcji mąki.