Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Warto wiedzieć:
Cukier ze skórką cytryny to połączenie słodyczy z kwaskowatą cytrusową nutą. Nadaje deserom i wypiekom wyrazisty aromat.
Pasuje do:
- serników
- kruchych ciast
- babki drożdżowej
- lukru cytrynowego
Nietypowe zastosowanie:
Szczyptę cukru ze skórką cytryny warto dodać do francuskiego sosu vinaigrette.
Cukier ze skórką cytryny do ciast i deserów - mieszanka cukru pudru i suszonej skórki cytrynowej, z dodatkiem aromatu.
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN (PSZENICA (w tym ORKISZ), ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES), JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i SOJĘ.
cukier
skórka cytryny (6,7 %)
aromat
Może zawierać: jęczmień, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, owies, żyto, soja, pszenica
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1665 kJ / 392 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,07 g |
Węglowodany | 96 g |
w tym cukry | 94 g |
Białko | 0,4 g |
Sól | 0,01 g |
Wymiar liczbowy: 15
Cechy: pełnia aromatu bogactwo smaku
Rozmiar opakowania: 15
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833