Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej świetnych przepisów znajdziesz na
www.schaer.com
Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Naleśniki
Gnocchi
Makaron jajeczny
Kluski
Zagęszczanie sosów
Panierowanie mięsa
Beszamel
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Naleśniki
Składniki: 130 g mąki „Mehl-Farine" Schär, 2 jajka, 1 łyżka cukru waniliowego, 300 ml mleka, trochę soli, 2 łyżki roztopionego masła, 30 g oleju do smażenia.
Przygotowanie: Wymieszać z sobą mąkę, sól, masło, cukru i lekko ubite jaja, stopniowo dodając mleko. Ciasto dobrze wymieszać mikserem i odstawić na chwilę. Rozgrzać patelnię z małą ilością oleju, nanieść równomiernie łyżkę wazową ciasto i smażyć naleśniki na złocistobrązowy kolor.
Makaron jajeczny
Składniki: 250 g "Mehl-Farine" Schär, 3 jajka, 3 łyżki oleju, 3 łyżki wody.
Przygotowanie: Z przesianej mąki usypać na stolnicy kopczyk, w środku zrobić dołek, wbić do niego jajka, wlać oliwę i wodę. Wymieszać wszystkie składniki, dodając po trosze mąki, wyrobić gładkie i zwarte ciasto. Podzielić nożem na małe porcje, następnie z pomocą maszynki do makaronu przygotować wybrany kształt (tagliatelle, tortellini, ravioli, itp.). Gotować przez 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy.
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
Może zawierać soję. Bez laktozy.