25 g 564 kJ 135 kcal 7%*
100 g 2257 kJ 542 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
www.toblerone.com
Szwajcarska czekolada z nugatem miodowo-migdałowym (10%).
miazga kakaowa
cukier
tłuszcz mleczny
miód (3%)
migdały (1,6%)
tłuszcz kakaowy
emulgator (lecytyny sojowe)
białko jaja
Masa kakaowa w czekoladzie minimum 50%
Zawiera: migdały, jaja, mleko, soja
| 100 g | 25 g | %*/25 g |
---|
Wartość energetyczna | 2257 kJ / 542 kcal | 564 kJ / 135 kcal | 7% |
Tłuszcz | 33 g | 8,3 g | 12% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 19 g | 4,7 g | 24% |
Węglowodany | 50 g | 13 g | 5% |
w tym cukry | 47 g | 12 g | 13% |
Błonnik | 8,4 g | 2,1 g | - |
Białko | 6,0 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,01 g | <0,01 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
25 g = 3 trójkąty. | | | |
4 porcje w opakowaniu. | | | |
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Szwajcarii. Kakao spoza UE
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje w opakowaniu.
Producent: Mondelez Polska sp. z o.o.
Mondelez Polska sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia 801 066 006 (opłata według taryfy operatora),
www.milka.com.pl