Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sernix Dr. Oetkera daje pewność, że Twój sernik zawsze się uda i będzie delikatny oraz puszysty:
- łatwe i szybkie zastosowanie
- ciasto zachowuje odpowiednią wilgotność i konsystencję
Tradycyjny sernik domowy
Składniki:
- 5 jajek,
- 200 g cukru pudru,
- 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego,
- 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Pomarańcza lub Cytryna Dr. Oetkera,
- 1 opak. Sernixa Dr. Oetkera,
- 150 g rozpuszczonego masła.
Z 5 jajek oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do drugiej miski włóż żółtka, 1 kg zmielonego twarogu, pozostałą ilość cukru pudru, 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Dr. Oetkera oraz Sernix Dr. Oetkera. Całość wymieszaj mikserem na najwyższych obrotach przez 5 minut. Następnie dodaj rozpuszczone przestudzone masło i ponownie wymieszaj. Do masy serowej dodaj ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połącz. Masę przełóż do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku przez około 70 minut. Po upieczeniu uchyl drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik do ostudzenia, a następnie przełóż go do lodówki. Przed podaniem posyp sernik cukrem pudrem.
Sernix - dodatek do pieczenia sernika w proszku.
Możliwa obecność glutenu i mleka.