Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g

Nowy produkt

9,99 zł

19,21 zł / kg

5900437086057

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sernik królewski możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Polecamy formy Dr. Oetker!
Ø 24 cm
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodaj
do ciasta:
- 80 g miękkiego masła lub margaryny
- 1 jajko
do masy sernikowej:
- 150 g masła lub margaryny
- 3 jaja
- 500 g zmielonego twarogu

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta kruchego
Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm.
2. Przygotowanie masy sernikowej
Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście.
3. Przygotowanie górnej warstwy
Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 70-80 min
Po upieczeniu pozostaw ciasto na ok. 5 min w uchylonym piekarniku.
Smacznego :)

Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
Jednostka miaryszt.
ciasto: mąka PSZENNA, cukier, proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1 % czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza), aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
masa: cukier, skrobia, aromat, sól
Zawiera: mleko, pszenica
Barwniki: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 1 porcja = 92 g(%*)
Energia1284 kJ1182 kJ14 %
Energia307 kcal283 kcal14 %
Tłuszcz16 g15 g21 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone4,9 g4,5 g23 %
Węglowodany29 g27 g10 %
w tym Cukry15 g14 g16 %
Białko10 g9,6 g19 %
Sól0,45 g0,41 g7 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 92 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Wymiar liczbowy: 520
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Opakowanie zawiera:
400 g mieszanki do wypieku ciasta
120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej
Rozmiar opakowania: 520
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji.

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001

Ostatnio oglądane