100 g zawiera: energia 1170 kJ 277 kcal 14%*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Biszkopt to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jaja i wodę, zmiksuj, upiecz i puszysty biszkopt gotowy! Teraz wystarczy puścić wodze fantazji i zastosować jeden z przepisów podanych na opakowaniu. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Dr. Oetker wspiera Wioski Dziecięce
Biszkopt - Ciasto biszkoptowe w proszku.
cukier
mąka PSZENNA
skrobia PSZENNA
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia)
maltodekstryna
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
Zawiera: mleko, pszenica
konserwanty: Nie zawiera
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Zgodnie z prawem: bez konserwantów
| Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g | 1 porcja = 41 g g | (%*) |
---|
Energia | 1170 kJ | 480 kJ | 6% |
Energia | 277 kcal | 114 kcal | |
Tłuszcz | 4,8 g | 2,0 g | 3% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,6 g | 0,7 g | 4% |
Węglowodany | 51,2 g | 21,0 g | 8% |
w tym Cukry | 27,2 g | 11,2 g | 12% |
Białko | 7,0 g | 2,9 g | 6% |
Sól | 0,76 g | 0,31 g | 5% |
Ciasto można podzielić na 16 porcji. | | | |
1 porcja = około 41 g | | | |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | | |
Wymiar liczbowy: 400
Cechy: + przepisy na ciasta
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 41 g
Producent: Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl