Przygotuj klasyczny sos pieczeniowy jasny w 1 minutę:
Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.
Życzymy smacznego!
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wypróbuj również sos:
chrzanowy z koperkiem
Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki Chrzanu tartego Smak
Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany w plastry czosnek podsmaż razem na oleju. Całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek, dodaj chrzan i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
orzechowy
Składniki:
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki masła
- 12 orzechów włoskich
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle, a następnie dodaj pokrojony w plastry czosnek, posiekane orzechy włoskie i musztardę. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek. Można doprawić do smaku Papryką ostrą Prymat.
rodzynkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g rodzynek sułtańskich
- 100 ml czerwonego wina
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj miód i namoczone w winie rodzynki. Po minucie zalej Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek.
Sos pieczeniowy jasny w proszku.
Produkt może zawierać:
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.