Kiełbasa extra sucha z indykiem to połączenie chudego i bogatego w białko mięsa drobiowego z idealnie dobraną mieszanką przypraw. Dodatek indyka sprawia iż produkt nabiera dodatkowych walorów zdrowotnych. Jeśli zależy Ci na smacznym i wysokojakościowym produkcie, który będziesz mógł podać całej swojej rodzinie, ta kiełbasa jest właśnie tym czego szukasz.
Jednostka miary | kg |
Składniki
mięso indycze
mięso wieprzowe (100 g kiełbasy wyprodukowano ze 103 g mięsa indyczego i 25 g mięsa wieprzowego)
sól
przyprawy
ocet spirytusowy
glukoza
aromaty (zawierają MLEKO)
hydrolizat białka kukurydzianego
przeciwutleniacz: E301
regulator kwasowości: E262
aromat dymu wędzarniczego
barwniki: E120, E155, E150d
maltodekstryna
substancja konserwująca: E250
osłonka jadalna: jelito wieprzowe
Nazwa | w 100 g/ml produktu | w porcji produktu | % RWS* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna kcal (energia) | 100 kcal/100g | 331 kcal | - |
Wartość energetyczna kJ (energia) | 100 kJ/100g | 1380 kJ | - |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 100 g | 23 g | - |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 100 g | 9,4 g | - |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | - | - | - |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | - | - | - |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 100 g | 3,1 g | - |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 100 g | 1,6 g | - |
Zawartość węglowodanów (alkohole wielowodorotlenowe - poliole) | - | - | - |
Zawartość węglowodanów (skrobia) | - | - | - |
Zawartość błonnika (ogólnie) | - | - | - |
Zawartość białek (ogólnie) | 100 g | 26 g | - |
Zawartość soli (ogólnie) | 100 g | 3,6 g | - |
Producent: Madej Wróbel
Madej Wróbel Sp. z o.o.Inne z tej kategorii
Ostatnio oglądane