Najlepiej spożyć przed: data z tyłu opakowania. Przechowywać w suchym, przewiewnym zacienionym miejscu. Data minimalnej trwałości wraz z kodem jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej.
Makaron bucatini.
Produkt może zawierać
jaja.
Wyprodukowano w Polsce. Mąka z pszenicy twardej (Triticum durum) pochodzi z UE oraz spoza UE.
Składniki: mąka z pszenicy twardej (Triticum durum)
Może zawierać: jaja
Zawiera: pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1501 kJ |
Wartość energetyczna | 354 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 7,1 g |
w tym cukry | 2,9 g |
Białko | 12 g |
Sól | <0,01 g |
Wymiar liczbowy: 400
w kuchniach świata*
Polski Producent
*Mąka z pszenicy twardej (Triticum durum) pochodzi z UE oraz spoza UE
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Zagotować wodę z dodatkiem soli, w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 6-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Od temperatury otoczenia
Producent: Makarony Polskie SA
Makarony Polskie SA
ul. Podkarpacka 15a
35-082 Rzeszów
www.novellefood.pl
Polub nas na Facebook: facebook.com/novellefood