Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-07, Rolnictwo UE
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej (nadruk z tyłu opakowania na folii). Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Makaron ze świeżo wybijanych jaj przepiórczych pozyskiwanych z polskich gospodarstw rolnych.
Firma rodzinna
Makaron ekologiczny z jajami przepiórczymi.
Produkt może zawierać
gorczycę.
Pochodzenie podstawowego składnika: UE
Wyprodukowano w Polsce
ekologiczna semolina (mąka z pszenicy durum)
jaja przepiórcze świeże (5 %)
Zawiera: jaja, pszenica
Może zawierać: gorczyca
| Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu: |
---|
Wartość energetyczna: | 771 kJ (182 kcal) |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,33 g |
Węglowodany | 35,3 g |
w tym cukry | 2,9 g |
Błonnik | 1,8 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 0,01 g |
Wymiar liczbowy: 250
Cechy: 100 % pszenicy durum
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Przed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 9-10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Od temperatury otoczenia
Producent: P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.,
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
www.bartolini.com.pl
biuro@bartolini.com.pl
Facebook: bartolini.makarony
Instagram: bartolini_pasta