Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Zastrz. w U.P.R., R.200284
- Wysoka zawartość białka
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
- Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego
Tiamina przyczynia się do utrzymania prawidłowych funkcji psychologicznych oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca i układu nerwowego.
- Źródło fosforu i żelaza
Żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Firma rodzinna, polski produkt
Firma Rodzinna
Produkt może zawierać
gluten i
jaja.
Składniki: 100 % mąka z zielonego groszku
Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna: | 1459 kJ (345 kcal) |
Tłuszcz | 1,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 55 g |
w tym cukry | 6,6 g |
Błonnik | 9,0 g |
Białko | 22 g |
Sól | 0,01 g |
Zawartość składników (w 100 g ugotowanego produktu): | |
Błonnik | 4,6 g |
Żelazo | 3,2 mg (23 %)* |
Fosfor | 154 mg (22 %)* |
Kwas foliowy | 55 µg (28 %)* |
Tiamina | 0,20 mg (18 %)* |
*% dziennej referencyjnej wartości do spożycia dla osoby dorosłej | |
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce. Pochodzenie podstawowego składnika: UE lub spoza UE
polska firma
wysoka zawartość białka
źródło tiaminy B1
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Przed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Od temperatury otoczenia
Producent: P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o.,
ul. Kołłątaja 44,
05-402 Otwock
tel/fax +48 22 7890633
tel. +48 22 4982802
www.bartolini.com.pl
biuro@bartolini.com.pl
Facebook: bartolini.makarony
Instagram: bartolini_pasta