Cenos Kasza jęczmienna wiejska 400 g (4 x 100 g)

Nowy produkt

3,15 zł

7,88 zł / szt

5900977001565

szt.

Przechowywać w suchym miejscu.
Kasza jęczmienna wiejska powstaje z obłuszczonego, pokrojonego ziarna jęczmienia. Zawiera dużo błonnika i jest źródłem białka. Wyśmienicie smakuje jako danie główne z dodatkiem mięs i warzyw. Doskonale komponuje się także z grzybami.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana prażona
Cenos Ryż parboiled
Pulpeciki z warzywami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut.

Składniki: mięso mielone wieprzowe z szynki 500 g, jajo, 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka zielona i żółta, pół pora, pół cukinii, pęczek koperku, łyżka mąki, 3 łyżki śmietany 18%.

Przygotowanie: Mięso mieszamy z jajem, solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodajemy bułkę tartą. Formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 10 minut. Wyjmujemy pulpety na talerz, zostawiając kilka chochelek wywaru. Łyżkę mąki mieszamy z pięcioma łyżkami wody, wlewamy do wywaru, w którym gotowały się pulpety i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, koper i startą gałkę muszkatołową (do smaku). Warzywa myjemy, kroimy, lekko solimy i podsmażymy na patelni. Podajemy z kaszą.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Kasza jęczmienna wiejska
Jednostka miaryszt.
w 100 g produktu%RWS*
wartość energetyczna1379 kJ16
wartość energetyczna326 kcal
tłuszcz0,6 g1
w tym kwasy nasycone0,2 g1
węglowodany65,0 g25
w tym cukry1,9 g2
błonnik8,8 g
białko10,7 g21
sól0,03 g1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Cechy: czas gotowania: 15 minut
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia

Producent: Cenos Sp. z o.o.

CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl

Ostatnio oglądane