Cenos Kasza jęczmienna perłowa 400 g (4 torebki)

Nowy produkt

3,15 zł

7,88 zł / szt

5900977008267

szt.

Przechowywać w suchym miejscu.
Kasza perłowa uznawana jest za jedną z najpopularniejszych kasz w polskiej kuchni. Delikatna w smaku, pożywna, stanowi dobre źródło białka i błonnika. Jest doskonałym składnikiem zup, zapiekanek i sałatek. Idealnie smakuje jako farsz do gołąbków i danie główne z dodatkiem grzybów.
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.

Polecamy również:
Cenos Kasza jaglana
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Pieczeń wołowa
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 80 minut.

Składniki: 1 kg wołowiny (polędwica lub inne mięso np. ligawa), 1 brokuł, pół słoiczka korniszonów, kilka świeżych lub mrożonych grzybów, 1 cebula, 1/2 szklanki bulionu, 1 łyżka oliwy, 1 łyżka mąki, sól, pieprz.

Przygotowanie: Mięso nacieramy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, bulion, grzyby i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na około godzinę. W czasie pieczenia polewamy pieczeń powstającym sosem. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z piekarnika, a sos zagęszczamy mąką. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie.
Kaszę gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Warzywa i pokrojone w plastry mięso wykładamy na kaszę i polewamy sosem.

Jeśli chcemy aby mięso było bardzo miękkie najlepiej natrzeć je oliwą i przyprawami i wstawić na kilka godzin do lodówki zanim zaczniemy je piec.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Kasza perłowa jęczmienna
Jednostka miaryszt.
w 100 g produktu%RWS*
wartość energetyczna1379 kJ18
wartość energetyczna326 kcal
tłuszcz0,6 g1
w tym kwasy nasycone0,2 g1
węglowodany65 g25
w tym cukry1,9 g2
błonnik8,8 g
białko10,7 g21
sól0,03 g1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
czas gotowania: 15 minut
doskonała do: wołowiny, gołąbków, zapiekanek
Rozmiar opakowania: 4 x 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 sztuk/sztuki
Gotować we wrzątku: Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. Od temperatury otoczenia

Producent: Cenos Sp. z o.o.

Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22,
62-300 Września,
Polska

Ostatnio oglądane