Goliard Makaron 3-jajeczny nitki rosołowe 250 g

Nowy produkt

4,15 zł

16,60 zł / kg

5900252000450

szt.

Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Pszenica durum to wyselekcjonowany gatunek zboża, z którego powstaje semolina - mąka do wyrobu wysokiej jakości makaronów.
Makaron nitka - 3 jajeczny.
Jednostka miaryszt.
semolina - mąka z pszenicy durum
mąka z pszenicy zwyczajnej
pasteryzowana masa jajowa 13 % (odpowiada proporcji 3 jaj na 1 kg mąki)
kurkuma - przyprawa
Zawiera: jaja, pszenica
Wartość odżywcza w 100 g produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna592 kJ / 140 kcal
Tłuszcz1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g
Węglowodany26 g
w tym cukry0,2 g
Błonnik2,4 g
Białko6 g
Sól0,58 g

Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
wielokrotnie wałkowane
Medal Europejski edycja 2002
Złoty Laur Konsumenta 2009
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Sposób gotowania: Dodaj makaron do wrzącej, osolonej wody (6 g soli na 1 litr wody na każde 100 g makaronu). Gotować przez 3-5 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedzić i podawać zgodnie z życzeniem. Od temperatury otoczenia

Producent: Goliard Sp. z o.o.

Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel. +48 34 327 12 29
www.goliard.pl