Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Pszenica durum to wyselekcjonowany gatunek zboża, z którego powstaje semolina - mąka do wyrobu wysokiej jakości makaronów.
Makaron nitka - 3 jajeczny.
semolina - mąka z pszenicy durum
mąka z pszenicy zwyczajnej
pasteryzowana masa jajowa 13 % (odpowiada proporcji 3 jaj na 1 kg mąki)
kurkuma - przyprawa
Zawiera: jaja, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu po ugotowaniu |
---|
Wartość energetyczna | 592 kJ / 140 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 26 g |
w tym cukry | 0,2 g |
Błonnik | 2,4 g |
Białko | 6 g |
Sól | 0,58 g |
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
wielokrotnie wałkowane
Medal Europejski edycja 2002
Złoty Laur Konsumenta 2009
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Sposób gotowania: Dodaj makaron do wrzącej, osolonej wody (6 g soli na 1 litr wody na każde 100 g makaronu). Gotować przez 3-5 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedzić i podawać zgodnie z życzeniem. Od temperatury otoczenia
Producent: Goliard Sp. z o.o.
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel. +48 34 327 12 29
www.goliard.pl