Propozycja przygotowania:
1 łyżkę siemienia lnianego zalać 3/4 szklanki ciepłej wody. Odczekać kilka minut często mieszając. Pić 2-3 razy dziennie. Siemię lniane można przed zalaniem wodą również zemleć. Kleik przygotowany ze zmielonego siemienia lnianego można spożywać z dodatkiem mleka lub jogurtu. Mielone siemię lniane można dodawać także do zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych oraz pasty przygotowanej na bazie oleju lnianego i białego sera.
Uwaga! Siemię lniane należy zemleć na świeżo bezpośrednio przed dodaniem do potraw.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Siemię lniane złociste
Składniki: złociste nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.)
| 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna (energia) | 2135 kJ/518 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 42 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 4,0 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 7,9 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 30 g |
Węglowodany, w tym: | 1,7 g |
cukry | 1,4 g |
Błonnik | 26 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0,12 g |
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Miejsce lub kraj pochodzenia: A - UE, B - USA, C - Mołdawia.
Cechy: producent oleju lnianego LenVitol poleca!
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Oleofarm Sp. z o.o.
Oleofarm Sp. z o.o.,
ul. Mokronoska 8,
52-407 Wrocław
tel. 71 316 94 55,
www.oleofarm.pl