2 saszetki = 1 szklanka
Przechowywać w suchym miejscu.
Kasza jaglana nazywana jest królową kasz. Stanowi doskonałe źródło białka. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych. Jest niezastąpionym składnikiem sałatek, placków i deserów. Sprawdza się w każdej kuchni!
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 20 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Kasza gryczana biała
Cenos Ryż naturalny brązowy pełnoziarnisty
Kasza jaglana z warzywami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.
Składniki: pół czerwonej papryki, pół pomarańczowej papryki, pół cukinii, jedna marchewka, garść rodzynek, łyżka masła, ząbek czosnku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1/4 szklanki bulionu warzywnego, szczypta kardamonu, kilka listków mięty lub kolendry.
Przygotowanie: Rodzynki namaczamy w ciepłej wodzie na kilkanaście minut. Warzywa myjemy i kroimy w dość duże kawałki. Następnie podsmażamy je na maśle z odsączonymi rodzynkami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, Całość doprawiamy kardamonem. Po 1-2 minutach dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z bulionem i dusimy przez kilka minut na wolnym ogniu. Kaszę gotujemy według przepisu. Warzywa podajemy lekko przemieszane z kaszą z dodatkiem mięty lub kolendry.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl
Kasza jaglana
Produkt może zawierać gluten