Najlepiej spożyć przed końcem: podana data wraz z kodem jest jednocześnie oznaczeniem partii. Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Pszenica durum to wyselekcjonowany gatunek zboża, z którego powstaje semolina - mąka do wyrobu wysokiej jakości makaronów.
Makaron gniazda wstążki 2-jajeczny.
Wyprodukowano w EU
semolina - mąka z pszenicy durum
mąka z pszenicy zwyczajnej
pasteryzowana masa jajowa 9,1 % (odpowiada proporcji 2 jaj na 1 kg mąki)
Zawiera: jaja, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu po ugotowaniu |
---|
Wartość energetyczna | 581 kJ/137 kcal |
Tłuszcz | 1,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 26 g |
w tym cukry | 0,4 g |
Błonnik | 1,7 g |
Białko | 5 g |
Sól | 0,40 g |
Wymiar liczbowy: 400
wielokrotnie wałkowane
Medal Europejski edycja 2004
Złoty Laur Konsumenta 2009
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Dodaj makaron do wrzącej osolonej wody (6 g soli na 1 litr wody na każde 100 g makaronu). Gotować przez 9-11 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedzić i podawać zgodnie z życzeniem. Od temperatury otoczenia
Producent: Goliard Sp. z o.o.
Goliard Sp. z o.o.
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel. +48 34 327 12 29
www.goliard.pl