Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kasza jaglana z warzywami
Składniki: szklanka kaszy jaglanej, 2 papryki kolorowe, 1 mała cukinia, 1 cebula, 3 łyżki oleju, 3 ząbki czosnku, sos sojowy, rozmaryn, sól i pieprz
Opis przygotowania 1. Kaszę sparzyć, osączyć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. 2. Umytą cukinię pokroić w ćwierć plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać część oleju. 3. Najpierw podsmażyć samą cebulę. Gdy będzie złota, wsypać kaszę i chwilę smażyć razem. Przełożyć do rondla. Zalać 2 szklankami wody. Posolić i wstawić na 25 min do gorącego piekarnika. 4. Na pozostałym oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać cukinię i paprykę. Dusić, aż warzywa staną się miękkie. Doprawić sosem sojowym, rozmarynem, solą i pieprzem. 5. Podawać z kaszą. Smacznego!
Kasza jaglana
Informacja dla alergików: produkt może zawierać
orzechy,
sezam,
gluten.