Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Pszenica durum to wyselekcjonowany gatunek zboża, z którego powstaje semolina - mąka do wyrobu wysokiej jakości makaronów.
Makarony otrzymane z semoliny dłużej pozostają jędrne, sprężyste i lekko twarde.
Makaron Nitka 5-jajeczny.
semolina - mąka z pszenicy durum
pasteryzowana masa jajowa 20 % (odpowiada proporcji 5 jaj na 1 kg mąki)
Zawiera: jaja, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu po ugotowaniu |
---|
Wartość energetyczna | 498 kJ/118 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 21 g |
w tym cukry | 1 g |
Błonnik | 1,4 g |
Białko | 5 g |
Sól | 0,01 g |
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w UE
specjalność marki
pszenica durum
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Sposób gotowania: Dodaj makaron do wrzącej, osolonej wody (6 g soli na 1 litr wody na każde 100 g makaronu). Gotować przez 3-5 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedzić i podawać zgodnie z życzeniem. Od temperatury otoczenia
Producent: Goliard Sp.z o.o.
Goliard Sp.z o.o.,
42-290 Łojki k/Częstochowy,
ul. Długa 6
tel./fax. (+48) 34 327 93 79,
Dział sprzedaży i obsługi klienta:
tel./fax. (+48) 34 327 12 29
www.goliard.pl