Przechowywać w suchym miejscu.
100% naturalny smak ziół i przypraw Kotányi - bez dodatku wzmacniaczy smaku i barwników
Curry
Porcja dla 2 osób:
6 dużych oczyszczonych krewetek, sól, kilka kropel soku z cytryny, 2 łyżki oliwy,
Do ryżu curry:
1 szklanka ryżu długoziarnistego, 1,5 szklanki gorącej wody, 1 łyżeczka Curry Kotányi, sól, 1 posiekana cebula, 1 łyżka masła, 1 łyżka rodzynek, 1 łyżka prażonych migdałów
Przyrządzenie: Zeszklić cebulę na maśle, dodać ryż, podsmażyć. Następnie dodać Curry Kotányi i podlać gorącą wodą. Dodać pozostałe składniki i piec pod przykryciem ok. 20-25 min, w rozgrzanym do 180°C piekarniku. Dokładnie rozmieszać. Posolić krewetki, dodać kilka kropel soku z cytryny i podsmażyć na gorącej oliwie. Podawać z przygotowanym ryżem curry.
Wskazówka: Krewetki można również posypać kolendrą.
Więcej przepisów na stronie www.kotanyi.com
Mieszanka przypraw do szybkiego przygotowania
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Producent: KOTÁNYI Polonia Sp. z o.o.
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com